Gå til hovedindhold

Peters semiåbne - Challenge

Wholi er en dansk fødevarevirksomhed og vores mission er at skabe en mere bæredygtig, sund og global ansvarlig fødevareindustri, ved at integrere spiselige insekter i vores madkultur. Wholi er godt i gang med at etablere sig på det danske, tyske og engelske marked. Vi producerer sunde, innovative og appetitlige produkter med insektmel. Dette inkluderer sund slik, insekt-tofu og protein-barer. Forretningstiltag: Wholi drømmer om at skabe et forretningstiltag, som går ud på at source fårekyllingemel fra lokale farmere i Cambodia. Lige nu kommer Wholi's insektmelet fra Holland og Canada, som producerer det på storskala. Dog ønsker Wholi at importere insektmel fra Cambodia, hvor insekterne smager bedre og hvor Wholi kan være med til at skabe en forskel for lokalsamfundet. Dette vil vi gøre i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, som har et team og netværk i Cambodia, der kan realiserer opgaven. Projektet vil dermed fokusere på at hjælpe insektfarmere med at producere fårekyllinger optimalt under nogle bestemte rammer, som overholder fødevarestyrelsens krav i Danmark (så melet på sigt kan eksporteres). Projektet vil optimere og udbrede den eksisterende produktion, som vil hjælpe mange farmere med at få produceret flere fårekyllinger optimalt. Derudover skal der etableres en 'processing facility', hvor fårekyllingerne kan laves om til mel. Mange cambodjanske farmere vil derfor kunne producere nok til det lokale marked og til en stigende efterspørgsel på det europæiske marked. Derudover skal der skabes lokale initiativer med det producerede fårekyllingemel, da cambodianere er vant til hele fårekyllinger. 42% af cambodjanske børn er fejlernæret, så derfor skal fårekyllingemelet også integreres i skoleprojekter til morgenmad/frokost.

 

Præmie
5000 kr
Idéer
21
Kategori
Koncept
Vores tiltag er skalerbart, da etablering og videnformidling af fårekyllingeproduktion er relativt simpelt og billigt. I Cambodia er der et netværk af flere hundrede fårekyllingefarmere, som har brug for hjælp til produktion af fårekyllinger. Projektet vi

Vores tiltag er skalerbart, da etablering og videnformidling af fårekyllingeproduktion er relativt simpelt og billigt. I Cambodia er der et netværk af flere hundrede fårekyllingefarmere, som har brug for hjælp til produktion af fårekyllinger. Projektet vil derfor fokusere på farmere, som allerede håndterer en form for insektproduktion. Tiltaget er også profitabelt, da farmerne kan komme til at 100-doble deres produktion af fårekyllinger, sammenlignet med den eksisterende produktionsteknik og vild høst af insekter. Cambodia er det perfekte sted at dyrke fårekyllinger, da klimaet og omgivelserne er perfekte for æglægning og formering af fårekyllinger. Fårekyllingemelet udviklet i Cambodia, vil derfor blive meget konkurrencedygtigt, da det eksisterende fårekyllingemel i Europa ligger på 1500-500 DKK per kg. Wholi foods vil derfor kunne producere produkter med insekter billigere (og mere smagfulde) og farmerne i Cambodia vil få en højere pris for fårekyllingerne i form af mel. Projektet er nyskabende og innovativt, da der netop er tale om en helt ny sektor indenfor landbrug og fødevarer. Etablering af semi-store insektfarme i Cambodia er en lav-teknologisk omstilling, som nemt kan adopteres af farmerne. Derudover er det nyskabende i Cambodia, da de fleste farmere er vant til at fange fårekyllinger i det vilde. Insektmelet bruges også til at udvikle innovative produkter såsom insekt-tofu og andre produkter, som etableres på det europæiske marked. Projektet er bæredygtigt og har en målbar effekt, da det er med til at løfte mindst 10 af de 17 verdensmål. Heriblandt afskaf fattigdom (da projektet løfter fattige bønder), stop sult (da projektet producerer god næring til børn og unge), ansvarlig forbrug og produktion (da projektet aktiverer en bæredygtig produktion af en proteinkilde, som understøtter en ansvarlig produktion) og klimaindsats (da produktion af fårekyllinger kræver mindre ressourcer og udleder langt færre drivhusgasser end andre proteinkilder). Den målbare effekt vil kunne ses i Cambodia ift. impact studies , som Folkekirkens Nødhjælp vil blive hovedansvarlig for. Derudover vil det kunne ses på europæisk plan, da Wholi vil producere produkter baseret på fårekyllingemel fra Cambodia, som er langt bedre for planeten og folks sundhed.

Fase 2

Tekst til fase 2... Tekst... Tekst... Tekst... Tekst... Tekst... Tekst... Tekst...

Fase 3

efewf wefwefewfwe ewfew wefwe

Apple
NASA
Instagram

Materialer

Kommentarer

Idé-besvarelser for denne challenge (21)

Fed tekst

Kursiv

Link

  1. Punkt
  2. punkt
  3. punkt
  • Flere punkter
  • punkter
  • punkter

Citat

Helt almindelig tekst.

test ide med linieskift.. ....skift