Gå til hovedindhold

Hvad er en challenge?

Jo flere vi er om at finde fremtidens koncepter og løsninger, jo bedre.

På Challenges.dk kan virksomheder og borgere deltage i at løse nogle af vores samfunds største udfordringer og problemstillinger.

Challenges som koncept

”Challenges” er en afprøvet metode til at fremme udvikling og innovation, og er tilmed et meget enkelt koncept.

En challenge er en problemstilling, som bliver lagt ud til et åbent publikum som kan deltage ved at byde ind med løsninger. En challenge sættes i gang af en challengeudbyder og challengedeltagere kommer med idéer og løsninger eller kommentarer. En challengeudbyder kan være en privat virksomhed eller en offentlig organisation. En challengedeltager kan være en virksomhed, en privat person, en forening eller en gruppe af personer.

Du, din virksomhed eller din forening kan være med til at præge dagsordenen for dansk innovation, give ny inspiration, bidrage med tanker og viden til andres idéer.

Der er eksempler på challenges, der resulterer i banebrydende teknologi, løsninger på sociale problemer eller skaber helt nye markeder.

Challenges.dk som platform

En challengeudbyder offentliggør ”challengen” her på challenges.dk med en detaljeret beskrivelse om hvilke krav der er til løsningen, hvor lang tid challengen løber og hvilken præmie der er til den vindende challenge deltager.
Der vil være meget forskellige challenges som vil variere i emne, tidsramme, kriterier, samt honorarer

Alle der har oprettet en brugerprofil på challenges.dk kan deltage ved at komme med løsninger og idéer eller ved at kommentere på andres idéer.

Vores mission

Vores mission er at skabe et åbent forum hvor forskellige faggrupper, organisationer og borgere kan mødes på tværs, og skabe idéer, innovation og nye løsninger, der kommer os alle til gode.

Vi tror på at samskabelse er ét af fundamenterne for at komme frem til bedre og mere innovative løsninger, og derved gøre Danmark mere konkurrencedygtig og bæredygtig i fremtiden. Vi ønsker at dette skal være en fælles opgave.

Challenges.dk er udviklet for at give gennemsigtighed i nogle af de store udfordringer og muligheder vores samfund står over for. Vores mål er at skabe resultater, der kan ses og mærkes i både kommuner og regioner.

Hvem står bag challenges.dk?

Erhvervsstyrelsen står bag challenges.dk og vil i fællesskab med partnerkredsen sørge for at tilbyde en bred vifte af challenges om forskellige emner fra forskellige challengesudbydere. Partnerkredsen omfatter sponsorer, rådgivere samt challenge-udbydere.

Hvis du vil høre mere så send en e-mail til challenges@erst.dk

Kom I gang

Det er nemt at deltage – også selvom du ikke har en løsning eller idé du vil bidrage med. Alle er velkomne til at deltage i debatten og komme med deres kommentarer og anbefalinger.

Opret bruger